Do Joomla!
Εκτύπωση
PDF

G4S Group 4 Securicor

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator on .

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ…. G4S

Του Σωκράτη Μουτίδη

Με το που αντικρίζεις για πρώτη φορά το επιχειρησιακό κέντρο της G4S στα Κοίλα Κοζάνης, καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για μια απλή εταιρεία security. Όταν, δε, εισέρχεσαι στο εσωτερικό του, δεν μπορείς να πιστέψεις πως είναι δυνατό ένας τόσο υπερσύγχρονα εξοπλισμένος χώρος φύλαξης, όπως βλέπεις στις ταινίες, να βρίσκεται τόσο κοντά σου. Ποιος μπορεί να διανοηθεί, άλλωστε, ότι περίπου το 80% των χρημάτων των τραπεζών της Δυτικής Μακεδονίας περνούν καθημερινά από αυτό το κέντρο, όπου είτε φυλάσσονται, είτε καταμετρώνται, είτε διακινούνται από το προσωπικό της εταιρείας.

Η G4S ήρθε στην Κοζάνη το 2000 και από το 2006 μέχρι σήμερα, οπότε και μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο κτήριο στα Κοίλα Κοζάνης, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα επιχειρησιακό κέντρο αυτής της μορφής. Σε αυτό το κέντρο, λοιπόν, μας ξενάγησε ο αντιπρόσωπος της G4S στη Δυτική Μακεδονία Βασίλης Νικολάου, ο οποίος δυο χρόνια μετά την έλευση της εταιρείας στην Κοζάνη, ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή και γρήγορα κατάφερε να γίνει ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην περιφέρεια.

«Καλώς ήρθατε στις εγκαταστάσεις της G4S» μας λέει ο κ. Νικολάου. Το καμάρι του για το χώρο είναι απόλυτα δικαιολογημένο, μιας και από τη στιγμή που περνά κανείς την κεντρική πόρτα του κτηρίου, αντιλαμβάνεται ότι εισέρχεται σε χώρο που προστατεύεται με πρότυπο τρόπο. Παντού βλέπει κανείς διπλές πόρτες με πληκτρολόγια για εισαγωγή κωδικών και «διακριτικές» κάμερες. Ο κ. Νικολάου ετοιμάζεται να μας ξεναγήσει: «Από εδώ εφοδιάζονται όλα τα ΑΤΜ των τραπεζών της Δυτικής Μακεδονίας» μας λέει και αμέσως αντιλαμβανόμαστε την απίστευτη ποσότητα των χρημάτων που διακινούνται.

Τα 240 λειτουργικά τετραγωνικά μέτρα που διαθέτει το κτήριο είναι κατανεμημένα σε δυο επίπεδα, ισόγειο και υπόγειο. Βέβαια, για λόγους ασφαλείας η «βρώμικη» δουλειά, όπως τη λένε οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο των υπηρεσιών ασφαλείας (εννοώντας τις καταμετρήσεις και τις διακινήσεις μεγάλων ποσών), γίνεται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του «μεγάλου αδερφού» και ενός κέντρου ελέγχου, το οποίο…κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται!

«Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι τράπεζες, δίνουμε όμως μεγάλη βαρύτητα και στην προστασία και φύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας» μας λέει ο κ. Νικολάου. Πέραν των σούπερ μάρκετ, τα οποία φυλάσσονται και διακινούν τα χρήματά τους μέσω της G4S στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, δεν είναι λίγοι οι ιδιώτες που προστατεύουν την ακίνητη και κινητή περιουσία τους. «Αυτό που φτάνει στον κόσμο είναι ότι η G4S είναι μια ακόμη εταιρεία security. Στα ελληνικά η λέξη security σημαίνει ασφάλεια. Ασφάλεια για μας είναι η κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν κίνδυνοι, ενώ κίνδυνος είναι η πιθανότητα να συμβεί κάτι μη επιθυμητό. Αυτή είναι λοιπόν είναι η δουλειά μας, να περιορίζουμε τα αρνητικά αυτά ενδεχόμενα. Πως; Προσφέροντας κάθε φορά την κατάλληλη λύση στο πελάτη», τονίζει ο κ. Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου προσθέτει πως είναι χρέος της εταιρείας να μελετήσει τον χώρο του υποψήφιου πελάτη και να εξετάσει λεπτομερώς τι χρειάζεται και στη συνέχεια να του προτείνει εμπεριστατωμένες λύσεις ασφαλείας, είτε συναγερμούς και κάμερες, είτε επανδρωμένες φυλάξεις όπου χρειάζεται, τηλεειδοποιήσεις, ακόμη και τηλεματικές εφαρμογές, οι οποίες επιτρέπουν την παρακολούθηση του οχήματος του πελάτη ανά πάσα στιγμή. «Προσφέρουμε ουσιαστικές και προσιτές λύσεις ασφαλείας στους πελάτες και αυτό φαίνεται και αναγνωρίζεται από την πρώτη στιγμή», τονίζει ο κ. Νικολάου, ενώ προσθέτει πως αναμένει με ανυπομονησία την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, η οποία θα επιτρέπει πλέον στους εργαζόμενους των εταιρειών φύλαξης να οπλοφορούν, υπό προϋποθέσεις, και θα κάνει πιο αυστηρή τη νομοθεσία για την ίδρυση και λειτουργία εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. «Υπάρχουν εταιρείες security, οι οποίες έχουν έδρα το σπίτι του ιδιοκτήτη και μου προξενεί εντύπωση το πώς πουλάνε τις υπηρεσίες τους» λέει με απορία ο κ. Νικολάου. Αναφερόμενος στην προστασία του προσωπικού του από τους επιτήδειους τονίζει πως πέραν του ότι κάθε εργαζόμενος προσλαμβάνεται κατόπιν αυστηρών προϋποθέσεων, ο εξοπλισμός και οι διαδικασίες είναι αυτές που του παρέχουν ασφάλεια στην εργασία του, όπως τα θωρακισμένα αυτοκίνητα, η μεταφορά των χρημάτων σε ειδικά κουτιά που φέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως ασύρματοι και συσκευές εντοπισμού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το οτι η G4S ιδρύθηκε στην Δανία και έχει σήμερα παρουσία σε 120 χώρες του κόσμου, απασχολώντας πάνω από 500.000 εργαζόμενους και έχοντας ανάλογο αριθμό πελατών.

 

Νικολάου Γ. Βασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Κοίλα Κοζάνης, Τηλ.: 24610 45666, Fax. 24610 45669, www.vnikolaou.gr

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!